Je kan helpen, ‘Het zijn d’er van den Anker’, is op zoek naar foto’s, immaterieel erfgoed

Het comit é ‘Het zijn d’er van den Anker’, dat werk maakt van de uitgave van
een (foto)boek en tentoonstelling doet een laatste oproep om foto’s en
immaterieel erfgoed (verhalen, vaardigheden, rituelen, vakmanschap) te
bezorgen. (Reporter 17, foto DDL Monique).

Wie dacht dat ‘den Anker’, na de laatste Ankerfeesten in 2016, ging stilvallen heeft het verkeerd voor. Integendeel, den Anker is en blijft springlevend. Meer dan 50 jaar lang werd in de Ankerwijk een festiviteit op poten gezet waarvan de opbrengst steevast naar de Ankerkerk en Ankerschooltje ging. Al die tijd bleef men de Ankerkerk koesteren als een
kostbaar juweel. Maar de realiteit is nu dat de Ankerkerk geen liturgische functie meer heeft, en (binnenkort) een nieuwe bestemming krijgt. Maar de werkgroep ‘Het zijn d’er van den Anker’ gaat opnieuw de spots richten op de wijk Anker. Die van den Anker, ze blijven nog altijd een ‘specialleke’ in Oosterzele.
‘Het voorbereidend werk voor de uitgave van ons (foto)boek schiet goed op. We hebben al verschillende vergaderingen belegd met een enthousiaste werkgroep. Al heel veel foto’s en teksten werden gescand en we beschikken al over interessant materiaal voor de tentoonstelling ‘, weet een gedreven Lut De Block namens de werkgroep. ‘We zijn meer dan verrast door de vele reacties en de spontane hulp van de bewoners van den Anker, ook van veel uitwijkelingen. Ze tonen veel interesse voor ons initiatief. Voor we beginnen aan de lay-out en het drukwerk (presentatie voorzien voor begin september 2019) willen we
nog een laatste warme oproep doen. Bewoners, ex-bewoners of familie die naast foto’s, ook nog tastbaar materiaal, verhalen of getuigenissen, anekdotes of vertellingen hebben, kunnen tot eind januari 2019 indienen. Iedereen mag gerust zijn, alles wordt gescand en terugbezorgd’, besluit Lut De Block.

Je kan contact opnemen met

Monique Roels, 0471 / 03 42 68 of Lut
De Block, 0496 / 81 36 55. Reporter 17

X