Dieven in de kraag gevat dankzij kordaat optreden van winkeluitbaatster.

Woensdag kreeg Lieve Dauw – Uitbaatster van de krantenwinkel ‘ Boeketje in Moerbeke – twee ongure Bulgaren over de vloer, die op buit belust waren. Dankzij het snelle en professionele optreden van de politie van Geraardsbergen/Lierde konden de twee dieven en hun handlangers aan het station te Moerbeke even later worden ingerekend.

Lieve haalt uit
Lieve Dauw is niet aan haar proefstuk toe. Vorig jaar joeg ze met een honkbalknuppel twee overvallers – bewapend met een mes en een revolver – op de vlucht, die uit waren op de inhoud van haar kassa.
Woensdag was Lieve dan ook heel alert toen twee onheilspellende figuren de zaak binnen wandelden en in gebrekkig Engels tabak vroegen. Lieve Dauw: ‘Het was hen vooral te doen om het feit dat ik hen de rug zou toedraaien en dat ze hun slag zouden kunnen slaan.’

Even later verliet het duo de winkel. Lieve Dauw bekeek de beelden van de bewakingscamera en zag hoe één van de twee een pak tabak jatte en in zijn rugzak wegmoffelde. Lieve liep buiten en zag het tweetal richting het station lopen. De winkeluitbaatster alarmeerde de politie die snel ter plaatse was. De politie vergewiste zich van de situatie en kon het duo en hun twee kompanen aan het station inrekenen.

‘Mijn handen jeuken.’
In de bestelwagen werden nog andere spullen gevonden. Intussen werden de vier Bulgaren ter beschikking van het parket gesteld. Lieve: ‘Schrik had ik niet, maar mijn handen jeuken om deze kerels eens onder handen te nemen.’

Julien Borremans

X