Zottegem, stad der bemiddelaars, fixers en ontmijners

Diependaele

Zottegemnaars weten een ferme reputatie op te bouwen als bemiddelaar. Waar Lamoraal er ooit nog het hoofd bij verloor weten zijn opvolgers het met succes en zelfbehoud aan te pakken.

Vandaag toont toekomstig burgemeester Matthias Diependaele dat hij uit het goede hout is gesneden. In Ninove brengt hij als regionale kopman de nodige sereniteit en faciliteert hij het nemen van moeilijke beslissingen. Hij was ook de man die begin dit jaar in Gent de gemoederen tot rust bracht toen de positie van Siegfried Bracke onder vuur lag.

Die andere Zottegemnaar, Peter Vansintjan, schitterde het afgelopen jaar als bemiddelaar tussen de vakbonden en Lidl. Hij staat algemeen gekend als ‘de fixer van Kris Peeters’ en voor de kleinkinderen is hij ‘boze bompavogel’.

Vansintjan

Waar is de tijd dat de Zottegemnaars bekend stonden als Paretmakers”, “Schijtheren” en “Beslagmakers. Vandaag zijn de heren van Zottegem geroemd als “bemiddelaars”, “fixers” en “ontmijners”.

Gelukkig hebben de carnavalisten (Zottegem is de eerste stad in Vlaanderen waar de pret losbarst) nog genoeg andere materiaal om over te grappen en te grollen want in Zottegem valt altijd iets te beleven.

Sjarel Klak

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X