Ramp vermeden na vandalenstreken

 

De vandalenstreken in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Bergstraat en omgeving in Oudenaarde hadden veel erger kunnen aflopen.

Er werden auto’s beschadigd – bijvoorbeeld door een verkeersbord in de voorruit te gooien – en toen een bromfiets werd in brand gestoken vatte ook de gevel van een huis vuur. Gelukkig was de brandweer er om te voorkomen dat het vuur verder uitbreiding nam en ook binnenin schade aanrichtte. In de buurt hangen camera’s, maar het is vooralsnog niet zeker of de daders erop te zien zijn en of alle feiten aan elkaar te linken zijn. Enkele getuigen meldden drie dronken jongeren in de buurt, maar of zij er iets mee te maken hebben is niet zeker. De daders staan wacht in elke geval zware boetes. Voor brandstichting kunnen die zeer hoog oplopen. De politie vraagt aan getuigen of mensen die hier iets meer over weten contact op te nemen.

 

 

 

X