Ik word 46 in 2019.

Ik word 46 in 2019. En dan nog op 1 januari. Ik sta aan de vooravond van immense veranderingen in mijn leven. En dan heb ik het niet over de veranderingen in mijn straat of dorp, laat staan op deze aardkloot. Alles gaat zijn gangetje wel. Ik heb al een handvol vallende regeringen, hongersnoden en verre oorlogen mogen meemaken en ik ben er nog. Ik ben een overlever. I will survive!

Mijn excuses voor de plasticsoep. Ik was één van de koks aan het fornuis toen ze gemaakt werd. Ik ben een kind van de 80’s en ik ben opgetrokken uit plastic en piepschuim. Wij waren de uitvinders van de massaconsumptie, de GSM en het internet. En net dat internet keert zich nu tegen mij. Als een puber die tegen zijn vader revolteert. Het heeft bepaald dat ik geen 45 meer zal zijn maar 46. Ik zal tot een andere leeftijdscategorie behoren. Ik zal niet jong meer zijn maar volwassen. En daar kan ik helaas niet akkoord mee gaan.

De eerste aasgieren van mijn nieuw verworven volwassenheid cirkelen nu al een paar dagen boven mijn hoofd. Sinds een paar weken krijg ik mailtjes voor kruidenmengsels die me zouden moeten helpen bij de nakende aftakeling. Beetje moe? Hier heb je een pil! Cholesterol en ongepaste okselvijvers? E éntje van dees voor het slapen en alles opgelost! Problemen met de viriele vleesboom? Met onze pil kan je er terug voor gaan! De marketing maffia heeft me gevonden via  mijn draadloze aansluiting met de wereld.

Mijn profiel dicht me een “vierdeurs sedan met extra kofferruimte” toe terwijl ik, voor zover ik weet, nooit ergens mij DNA achterliet en dus geen familiewagen nodig heb maar een sportscar. Op datingsites krijg ik niet langer Moonshines uit het hippe Gent of Antwerpen toebedeeld maar Magda’s uit Erpe-Mere en Paula’s uit Aalst. Godbetert? Uit Aalst?! Van mijn collega’s kreeg ik ‘blauwshampoo” voor mijn grijze haren, lees baard. Mijn baard ziet er nu super uit. Mijn ego net iets minder.

Maar laten we duidelijk wezen, beste vrienden en onbekende lezers: ik zal mij hier niet bij neerleggen! Revolte zal mijn deel zijn! 2019 wordt het jaar van revolutie! Witte, zwarte, groene en roze marsen op Brussel  en Ninove zullen verbleken tegen mijn greep naar de macht! En u daar. Ja U daar! U kan me steunen in mijn geloof in een goede afloop door me tijdens de jaarovergang 6 kussen te geven. 3 voor het nieuwe jaar en 3 voor de nieuw verworven jeugd op mijn verjaardag. En voor de heren die me willen steunen: u kan achter me staan. En dat bedoel ik dan letterlijk.  

 

X