Stijn Meuris trekt van leer tegen politiek

In ‘Tirade 3 — In Blind Vertrouwen’ trekt zanger, regisseur Stijn Meuris, sinds een paar jaar waagt hij zich ook aan comedy, hard van leer tegen de politiek. In de ruim 90 minuten durende voorstelling fileert Stijn Meuris het afgelopen politieke jaar. ‘What the fuck, was dat allemaal’. Hij debiteert zijn show wel energiek, vlot, zonder haperingen, maar toch waren de meningen over de show verdeeld. (Reporter 17, foto’s DDL).

Stijn Meuris vlamt door de Belgische politiek, er vallen gans de avond weinig positieve woorden over onze politici. Het knaagt, in Tirade 3 tiert hij meermaals zijn mening over onze Belgische politiek, eigenlijk   zit hij anderhalf uur van zijn ‘kloten’ te maken op het podium. De slotsom: het onvermogen van tal van politici tot duidelijke communicatie. Ze verzanden in tal van fouten, die nadien heel knullig moeten rechtgezet worden. Vooral Joke Schauvliege, Kris Peeters, Bart Tommelein moesten het, het meest ontgelden. Hij ontleedt de politieke slogans van onze Vlaamse politieke partijen. Hij kijkt met een vergrootglas naar het politieke jaar. Een ADHD-er die zich opwindt wat er rondom hem gebeurt, je kan niet anders dan boos worden. Het blijft in zijn show voortdurend gaan over de uitwassen van het politiek bedrijf, hij is duidelijk het geklooi, het gebrek aan visie beu. Passeren de revue: onderwijs, mobiliteit, stoomboten, stemplicht, wet op privacy, verkiezingen 14 oktober, Leterme, slogans. Veel shots op zijn persoonlijke visie van politiek. Een deel van het publiek vond zijn show geslaagd, een ander deel bleef op zijn honger zitten. Het grappendebiet is te laag.         Reporter 17