VGO trots op derbyzege én spiksplinternieuwe kantine

Ruime belangstelling voor de derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele — KVV Windeke. VGO vocht zich na de vroege 0 — 1 achterstand, na een goal van Jeroen Wattez, op karakter terug. Een uitstekende Lowie Pauwels maakte de aansluitingstreffer voor de rust. Na de rust knalden ex- KVV-ers Simon De Vroe en Jeroen De Graeuwe   Voorwaarts Gijzel Oosterzele naar de achtste seizoenzege. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Leuk om zien, jeugdspelers van Voorwaarts Gijzel Oosterzele mochten voor aanvang wedstrijd meedraven met de grote jongens. Fans van VGO hadden ook voor vuurwerk gezorgd. KVV Windeke leefde op een wolk na de stuntzege tegen leider SK Denderhoutem, maar in de derby tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele gingen de Windo’s daar weer van af. De KVV — aanhang moest vooral in de tweede helft lijdzaam toezien hoe de Windo’s onderuitgingen. Het kreeg maar geen lijn in zijn spel. Offensief ging er weinig van uit van de ploeg die net voor de winterstop nog zo bejubeld werd. Een wilskrachtiger VGO geloofde gans de wedstrijd meer in zijn kansen. KVV Windeke miste duidelijk sterkhouder Ridgy De Smedt. Toch geloofden de bezoekers bij de rust (1 — 1) nog in een gelijkspel, de laatste gevaarlijke actie voor de rust kwam van KVV. Na de rust voetbalde VGO de beste kansen bij elkaar. KVV kon daar weinig tegenover stellen, het kon zelden overtuigen. De hoop van KVV vervloog, na een uur spel lukte Simon De Vroe in twee tijden de 2 — 1. Een mentale tik voor de Windo’s. KVV Windeke kreeg tegen VGO maar geen grip op de wedstrijd. KVV kwam maar niet op dreef, en moest willens nillens doorgaans het initiatief aan een gretiger VGO laten. De wedstrijd blijft in het voordeel van de thuisploeg verlopen. VGO sloeg in de tweede helft op het juiste moment nog eens toe, Jeroen De Graeuwe scoort de 3 — 1 tegen zijn ex-ploeg. De doodsteek. De match is gespeeld. De Windo’s nemen nu risico’s, zetten alles op alles. Tevergeefs. VGO kreeg in de slotfase nog de beste kansen. Zelfs de fervente aanhanger van KVV zag dat de thuisploeg beter in de match zat. VGO speelde met meer inzet en doorzettingsvermogen. KVV dook in de zone van de waarheid te weinig op en er was een gebrek aan scherpte. Uitstekende leiding van de jonge scheidsrechter Bert Verbeke (krijgt binnenkort promotie), keurig geassisteerd door Werner De Troyer en Willy Lammens. Heel sportief derby. Een pluim voor alle spelers.
Hypermoderne kantine
Voorwaarts Gijzel Oosterzele presenteerde met veel trots zijn spiksplinternieuwe kantine. Voor, tijdens en na de wedstrijd zat de kantine afgeladen vol. Feest! Van een mooi succes gesproken. Vooraleer het hypermoderne voetbalcomplex kon worden geopend, werden heel wat stappen gezet. Letterlijk en figuurlijk. Het siert de club, na de allesverwoestende storm op 5 februari 2013, stak het bestuur van VGO onmiddellijk de handen uit de mouwen. Een werk van lange adem. Bewonderenswaardig, het engagement, de droom en de lovenswaardige veerkracht van het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Er werd een budget van ruim 150.000 euro uitgetrokken. Het project is nu afgerond. Men mag terugblikken op een heel geslaagde realisatie. Heel chic. Een krachttoer van voorzitter Chris Govaert en VGO — bestuur. VGO meet zich een trendy imago aan. Voorwaarts Gijzel Oosterzele mag trots zijn op wat het heeft kunnen realiseren.
We wensen de voorzitters Chris Govaert (VGO), Stefaan De Keyster (KVV), de jeugd(besturen), de coaches, de spelers, de sponsors, de medewerkers, het (kantine)personeel, en de supporters van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en KVV Windeke een hoopvol en ambitieus sportjaar 2019.     Reporter 17