Wake voor de materniteit: dinsdag 8 januari om 19.30 u. aan het stadhuis van Geraardsbergen.

De kraamafdeling van de campus ASZ Geraardsbergen sluit op 1 juli zijn deuren. Deze beslissing hing al een tijdje in de lucht, maar is nu bekend geraakt. De sluiting zorgde al maanden voor verhitte discussies. De Raad van Bestuur van het ASZ heeft wat betreft de materniteit in Geraardsbergen de stekker uit het stopcontact getrokken.

Naar aanleiding van de aangekondigde sluiting van de materniteit van het ASZ Geraardsbergen organiseert PVDA Geraardsbergen een symbolische wake. De PVDA Geraardsbergen maakte daarvoor een doodsbrief.

Op dinsdag 8 januari 2019, om 19.30 u., vlak voor de aanvang van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad, wordt de materniteit symbolisch ten grave gedragen. Er wordt dan een korte grafrede uitgesproken en de nieuwe gemeenteraadsleden kunnen de overledene groeten.

Welkom vanaf 19.30 u. aan het stadhuis van Geraardsbergen op de Markt.

Julien Borremans

X