Marktplein in vuur en vlam

Op het Marktplein Scheldewindeke vond op zaterdag 12 januari de twaalfde editie van de kerstboomverbranding plaats. Veel gezinnen troepten met hun kroost samen op het Marktplein om te genieten van het knetterend vuur, muziek, vuurspuwer, hapjes, dranken en veel gezelligheid. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Uitgevierde kerstbomen werden zaterdagvoormiddag naar het Marktplein gebracht. Vanaf 18 u kwamen de eerste bezoekers al afgezakt naar het stemmige Marktplein. Finaal werden vele Scheldewindekenaren en geïnteresseerden uit de fusiegemeente gespot. Samen vieren rond het groot kerstboomvuur. De vlammen schoten hoog de lucht in. Het blijft iets fee ërieks, zo’n toren brandende kerstbomen. De kids keken vol bewondering naar het vuurwerkspektakel en reageerden heel enthousiast. Je kon allerlei lekkers en (warme) dranken verkrijgen. Het Marktplein van Scheldewindeke werd letterlijk en figuurlijk een vat vol vuur en gloed. Er was veel meer te beleven dan alleen maar een toren brandende kerstbomen. De Windeekse Groenbuiken hadden een mooie attentie voor doedelzakspeler Alain Demeu, die exact op 12 januari zijn 50 ste verjaardag mocht vieren. De twaalfde editie mag ook geslaagd genoemd worden.
Hartverwarmend
Voorzitter Filip Michiels en de Windeekse Groenbuiken hadden alle voorbereidingen getroffen om er alweer een schitterend evenement van te maken. Hartverwarmend. Het publiek genoot en kon zich uitleven. De Windeekse Groenbuiken zorgden voor sfeer, hapjes en dranken. Een bruisend avondje in Scheldewindeke. De nachtraven bleven lang hangen. De kerstboomverbranding is een zalige cocktail van drinken, eten, muziek, nieuwjaarsfeer. Het evenement viel in de smaak en werd door de Windeekse Groenbuiken knap georganiseerd. Het Marktplein werd zaterdagavond 12 januari d é ontmoetingsplaats voor de liefhebbers van winterse gezelligheid. Al was koning Winter ver weg. ‘Vanaf nu maken we werk van de Zomerkermis Windeke 2019’, klinkt het heel enthousiast bij de Windeekse Groenbuiken die nu al twaalf jaar op rij, voor een, letterlijk en figuurlijk warm verhaal zorgen in de fusiegemeente.         Reporter 17