VIDEO: Brandweer redt bejaarde vrouw uit brandend appartementsgebouw

De brandweer redde vanavond een bejaarde vrouw uit het brandende appartementsgebouw in de Godveerdegemstraat in Zottegem.

De brand brak uit omstreeks 19u00 en zou in een van de appartementen op de derde verdieping van het gebouw zijn ontstaan. In het gebouw zijn 11 appartementen ondergebracht. Toen de brand uitbrak waarschuwden de bewoners elkaar, een jonge bewoner zou op alle deuren gaan kloppen zijn. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er nog een bejaarde vrouw niet in veiligheid gebracht. Ze bevond zich op de bovenste verdieping en waarschuwde de brandweer met een zaklamp. Via een ladderwagen slaagde de brandweer erin haar te redden. Zij en nog twee personen werden werden met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. Verder raakte niemand gewond. De rest van de inwoners werd overgebracht naar K40, in de Kloosterstraat in Erwetegem. De bluswerken nemen flink wat tijd in beslag. Het werk werd bemoeilijkt doordat de achterkant van het gebouw, waar de brand uitslaand was, moeilijk bereikbaar was. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar de keuken van het appartement waar de brand ontstond brandde volledig uit, vermoedelijk is dus oorzaak dus daar te zoeken.

Lees ook

Brand in Godveerdegemstraat

X