Verdachte appelverkopers duiken op in Oosterzele

Omstreeks 12u20 werden twee verdachte appelverkopers gesignaleerd in Oosterzele ter hoogte van de Kwaadbeek. Het duo werd twee dagen geleden eveneens opgemerkt in Velzeke. Ze zijn veelal uit op het verkrijgen van een buit en onderwerpen elk huis aan een grondige analyse onder het mom van het verkopen van appels.

een buurtbewoner getuigt: ‘omstreeks 12u20, werd ik opgeschrikt door een man die aanbelde.  De man sprak een bepaald Limburgs dialect en probeerde twee appels te verkopen, wat nogal verdacht leek. De man in kwestie meldde dat hij elk jaar langs kwam, desondanks was het de eerste maal dat ik hem zag. Tijdens het gesprek keek hij opvallend naar de binnenkant van mijn huis. Ik heb bijgevolg de politie ingelicht en kon hierbij hun nummerplaat doorgeven.  Het duo bestaat uit een iets oudere man die de een witte Renault Trafic bestuurt en de verkoper is een man van ongeveer 40 jaar.’

De politie vraagt om alert te blijven en eventuele informatie te melden via het noodnummer 101. Mogelijks verplaatst het duo zich nog steeds in de regio.