Johan Van Durme legt eed af als burgemeester

Johan Van Durme heeft op vrijdag 18 januari 2019 de eed afgelegd als burgemeester van Oosterzele. Hij gaat zijn vierde ambtstermijn in als burgemeester. Six more years.   (Reporter 17).

‘De eedaflegging bij de waarnemend gouverneur Didier Detollenaere blijft voor mijn familieleden en mij altijd iets bijzonders, ook bij deze vierde eedaflegging was het zeker niet emotieloos’, zegt een fiere burgemeester Johan Van Durme. De 58 — jarige CD&V — politicus won met de kartellijst CD&V-N-VA de gemeenteraadsverkiezingen met 4.989 stemmen (50,04 %). CD&V-NV-A kan met 12 van de 23 zetels aan de slag. Johan Van Durme haalde op 14 oktober jl. 2.630 voorkeurstemmen. Met die score blijft Johan Van Durme met verve de populairste politicus in Oosterzele. Met dit resultaat staat hij in de top tien van de grootste stemmenkanonnen in Oost-Vlaanderen, gewogen volgens penetratiegraad (dat cijfer geeft het aantal voorkeurstemmen weer dat de burgemeester van Oosterzele heeft behaald in verhouding tot aantal geldig uitgebrachte stemmen in zijn gemeente). Burgemeester Johan Van Durme klokte af op 26,40 %.
Voor de verkiezingen sprak burgemeester meer dan eens zijn ambitie uit voor het burgemeesterschap. Ondertussen kent Oosterzele Johan Van Durme (sinds 2000 burgemeester) als een man van het volk, al die tijd alomtegenwoordig. Gewaardeerd door zijn partij CD&V en coalitie partner N-VA. Ook buiten de campagne bijna dagelijks de deur uit, men ziet hem als een echte burgervader. Hij heeft een duidelijke visie over de toekomst van Oosterzele. Heeft de touwtjes in handen. Blikt fier terug op het gevoerde beleid, een beleid dat met veel energie, creativiteit en met oog voor samenhang van de Oosterzeelse samenleving wordt gevoerd. Oosterzele is een sterk merk.

‘We zijn nu klaar voor een nieuwe legislatuur 2019 — 2024 met een schitterende ploeg’, weet burgemeester Johan Van Durme die de hand uitreikt naar de Open Vld plus en Groen om constructief mee te werken.         Reporter 17

X