Oosterzeelse wandelclub organiseert 32 ste Sprokkeltocht in Sint – Lievens – Esse

Op zaterdag 2 februari organiseert de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw de 32 ste Sprokkeltocht in Sint — Lievens — Esse. Trek de wandelschoenen aan, en kom naar de Sint-Lievenskring, Sint — Lievensplein in Sint-Lievens-Esse en vertrek voor een tocht van 6, 11, 14, 18 of 21 km. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Ontdek op uw eigen tempo de schoonheid van de regio Sint – Lievens — Esse. De streek is absoluut het verkennen waard. Het mooie parcours slingert langs mooie gehuchtjes, rustige paadjes, wegeltjes, voet- en landbouwwegen, holle wegen. Je ontdekt en stapt langs Ter Biest, Kauwstraat, Bronstraat, Sint-Lievensbron, Spei, Doorn, Zavelstraat, Watertoren, Sint — Lievenskapel, Bodembeek, Steenhuize, Leenbroekbeek, oude tramlijn Geraardsbergen — Gent. Op heel wat plekjes heeft de tijd stilgestaan.
De Oosterzeelse wandelclub wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardige onderneming, want studies wijzen op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van wandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen vorderingen aantoont op vlak van gang, wandelsnelheid, fijne motoriek en cognitieve prestaties. Wandelen heeft een gunstige werking. Wandelen is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Wetenschappers en dokters zijn van oordeel dat wandelen aangemoedigd dient te worden als onderdeel van de behandeling van mensen met depressie en angst. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt wel een tocht die het best bij hem of haar past.
Wandel mee
Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met een partner of om nieuwe mensen te ontmoeten. Op naar de 32ste Sprokkeltocht in Sint — Lievens — Esse. Er valt veel te beleven voor iedereen die houdt van groen, cultuur,…De Oosterzeelse wandelclub Land van Rhode vzw zal je hartelijk ontvangen. Na de tocht kan je in de Sint — Lievenskring heerlijk ontspannen met een glaasje, een hapje,…Graag deelnemen aan de 32 ste Sprokkeltocht in Sint — Lievens — Esse? Lid worden? Medewerker worden? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.               Reporter 17