Groen beloont Benefiet Haïti met prijs

Groen Zottegem heeft Benefiet Haïti beloond met de Groene Pluim.

Het was de 15de keer dat Groen Zottegem de Groene Pluim uitreikte, het gaat om zoals Groen het zelf omschrijft  een persoon of een organisatie (uit de regio Zottegem) die zich het voorbije jaar heeft ingezet voor een ecologisch, cultureel of sociaalmaatschappelijk doel (dit kan een “dichtbij” doel zijn of een “veraf” doel.  Vzw Benefiet Haïti  werd in 2010 opgericht door Geert Van Iseghem, na de allesverwoestende aardbeving. De vrijwilligers zetten zich in voor kansarmen ter plaatse en biedt hen onder andere hulp op het vlak van onderwijs. De boekenzolder liep zaterdagavond aardig vol voor het feestelijke event, dat tegelijk geldt als nieuwjaarsreceptie van de oppositiepartij. Groen Zottegem nodigde federaal parlementslid Stefaan Van Hecke uit voor de overhandiging van de geldprijs en een kunstwerk gemaakt door de lokale kunstenares Ann Ruyssinck.

 

X