Ilse De Meulemeester kwam geutelingen gieten in Elst

Ilse De Meulemeester ( de gewezen Miss Belgi ë uit 1994) kwam gisteren geutelingen gieten in ’t Hoekske in Elst.
Haar moeder Lidi Van den Broeke is immers afkomstig uit Elst en was   de zus van wijlen Emiel Van den Broeke.
De familie kent dan ook de traditie rond dit streekproduct  en Ilse weet te vertellen dat ze de geuteling al kent van wanneer ze een klein meisje was. De geutelingen werden aangevoerd in de winterperiode   en op alle momenten van de dag konden wij er van eten en genieten.
”Met wat boerenboter, zout en donker bruine suiker zijn ze gewoon super heerlijk.”
Ilse mocht gisteren de techniek van het geutelingen gieten toepassen in de oven achter caf é ’t Hoekske aan de Gentsestraat. Het lukte wonderbaarlijk zeer goed om de geutelingen te gieten. Daarna werd nog nagenoten en kwamen de herinneringen naar boven toen er een oude fotoposter werd bovengehaald door Michel voor de voormalige caf é aan de oude trac é. Eind de jaren tachtig werd de baan volledig opnieuw aangelegd. Het voormalig caf é diende te worden afgebroken en er kwam een volledig vernieuwde zaak.

X