De Forza verkozenen zingen uit volle borst de Vlaamse Leeuw

E én politieke missie voor Guy D’Haeseleer: Cordon Sanitair doorbreken

De Forza verkozenen zingen uit volle borst de Vlaamse Leeuw

Forza Ninove had alle Ninovieters uitgenodigd op hun nieuwjaarsreceptie, omdat de stad zelf er geen organiseert dit jaar, om veiligheidsredenen. Zaal De Linde in Meerbeke zat tegen 20 uur afgeladen vol voor de speech van hun leider, Guy D’Haeseleer.  Forza Ninove telt nu vijftig procent meer leden dan voor de verkiezingen.

“Joost, de rat, volgde het grote voorbeeld van zijn voorzitter, die in Antwerpen samenhokt met links”   sprak Ilse Malfroot de Forza sympathisanten toe.

Ilse Malfroot mocht de spits afbijten. Ze spaarde noch N-VA Ninove noch Open-Vld Ninove.  Het was trouwens N-VA’er Joost Arents die de coalitie aan een meerderheid hielp en zo Forza Ninove opnieuw tot de oppositie veroordeelde.  “Een slag in het gezicht van een groot deel van de kiezers” zei Ilse Malfroot in haar speech.

“N-VA had de kans om in 16 steden en gemeenten een Vlaams front te vormen, en ze hebben het niet gedaan. De partij gaat daar in mei een zware prijs voor betalen.” benadrukte D’haeseleer

Guy D’haeseleer trekt de Vlaams Belang-lijst in Oost-Vlaanderen voor het Vlaams parlement. Guy D’haeseleer heeft één politieke missie namelijke het cordon sanitaire doorbreken, dit gaf hij mee in zijn speech. Hij wil er ook zijn campagne voor het Vlaams Parlement op focussen. Zelf had hij liever zich blijven focussen op Ninove, maar de Vlaams Belang voorzitter zag het anders.

Ook Forza-voorzitster Ilse Malfroot neemt deel aan de verkiezingen op 26 mei 2019.