In Munkzwalm werden in de Zwalmparel de sportkampioenen en

laureaten gehuldigd

HULDIGING KAMPIOENEN 2018

1. DEBILDE Ineke acro gym
– Ineke werd bij de gemengde paren provinciaal kampioen, werd 2de op het Vlaams kampioenschap en behaalde goud op het Belgisch kampioenschap.
– Daarnaast behaalde ze de 4de plaats op de Flanders International Acro cup en de 7de plaats op de World Age Group competition. categorie A – 11 — 16 jaar

2. DE BLEECKERE Joris bocce
 Joris behaalde brons in de hoogste reeks van bocce op de Nationale Special Olympics. Bocce is een balsport die zeer veel gelijkenissen heeft met petanque. Joris behaalde met zijn spelpartner Nadine de bronzen medaille. Naast sportman is Joris ook nog een helpende hand voor iedereen en een prima garçon. DJ Regi is zijn idool.

3. DE BACQUER Romy cyclocross
 Romy werd afgelopen jaar provinciaal kampioen, Kampioen van Belgi ë, Europees kampioen en Wereldkampioen bij de LRC (landelijke renners en crossers) in de categorie G (tot 8 jaar)
 Deze jonge atlete (8 jaar) heeft tot nu toe 20 overwinningen behaald. Wat een prachtprestatie. Ze heeft nog 6 wedstrijden te gaan dit cross- seizoen.

4. KREADANCE DIVA dans
 Kreadance Diva behaalde in 2018 zowel op het Vlaams als op het Belgisch kampioenschap : 5 titels voor Jazzdance, Modern Dance en voor Showdance.
 Daarnaast wonnen zij de Musical en Barcelona Dance Awards, ze behaalden de 1ste plaats op Fusion en de 1ste plaats op contemporary.

5. DUBRUEL Ruben ropeskipping
 Ruben werd in de categorie competitie beloften provinciaal kampioen van Oost- en West-Vlaanderen, hij werd vice kampioen bij de beloften en behaalde goud op beide wedstrijden voor freestyle.

6. VANCAYSEELE Ricardo wandelen
 Ricardo werd in de club kampioen met de meeste deelnames en het hoogst aantal afgelegde kilometers.
Hij heeft in 2018 maar liefst 1350 kilometer gewandeld en nam voor de 2de keer deel aan de dodentocht in Bornem..

7. VAN DEN BROECK Carine wandelen
 Carine werd in de club kampioen bij de vrouwen met de meeste deelnames en het hoogst aantal afgelegde kilometers.
Zij nam deel aan tientallen wandelingen doorheen het land en ook de dodentocht liet ze niet aan zich voorbijgaan.

HULDIGING SPORTVERDIENSTE 2018

1. DEBACQUER Briek cyclocross
 Briek behaalde in 2018 geen kampioenstitel maar mocht wel 4 mee op het podium staan — 3 keer als 2de en 1 keer als 3de bij de LRC (landelijke renners en crossers) in de categorie F (tot 11 jaar).

2. DE SCHEPPER Kristy joggen
 Kristy is lid van joggingclub Zwalm en werd winnaar van het criterium “Vlaamse Ardennen”.

3. D’HONDT Kevin joggen
 Kevin is eveneens is lid van joggingclub Zwalm en ook hij werd winnaar van het criterium “Vlaamse Ardennen”.

4. HOVE Hans joggen
 Ook Hans is lid van joggingclub Zwalm en hij werd laureaat van het regelmatigheidscriterium. Hij behaalde een ex aequo met Thierry Simoens

5. SIMOENS Thierry joggen
 Ook Thierry is lid van joggingclub Zwalm en hij werd laureaat van het regelmatigheidscriterium. Hij behaalde een ex aequo met Hans Hove

6. GHEEROLFS Luc petanque
 Luc werd winnaar van het eindklassement van de verschillende petanquewedstrijden in 2018.

7. BROECKAERT Bridget voetbal
 Bridget is een 17 jarige speelster bij RSC Anderlecht en mocht vorig seizoen enkele keren van het grote werk proeven bij het A elftal.
 Ze combineert snelheid met Vista en is een topspeelster in wording.

8. GEIREGAT V éronique en POLFLIET Johan wandelen
 V éronique is lid van wandelclub Op Stap Zwalm. Zij gaat wekelijks in groep of met haar man en de kleinkinderen wandelen. Zij stapt honderden kilometers op het jaar.

9. LAMBRECHTS Paul wandelen
Ook Paul is lid van wandelclub Op Stap Zwalm. Ondanks zijn voetprobleem stapt hij wekelijks toch een groot aantal kilometers bij elkaar. Hij nam in 2018 ook deel aan de dodentocht in Bornem.

10. LEUX Britney wandelen
 Britney is het jongste vrouwelijk lid van wandelclub Op Stap Zwalm. Zij nam deel aan nationale en internationale wandelingen. Zij is ook een drijvende kracht in de voorbereiding van de wandelingen die de club organiseert, zij is steeds bereid mee te helpen en het parcours uit te pijlen.