Marc De Smet krijgt mooi eerbetoon

Marc De Smet kreeg een erkenning voor de vele verdiensten voor KVV Windeke. Hij kreeg een mooi eerbetoon voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid, ondervoorzitter en schatbewaarder van Wit — Zwart, zijn hartsclub. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

Jaar in, jaar uit werkt Marc De Smet enthousiast mee aan de evolutie die KVV kent in Scheldewindeke. Bestuur en fans wijzen op zijn bereidheid om steeds ter beschikking te zijn, een tandje bij te steken. Een loyale medewerker van KVV Windeke. De plaatselijke voetbalclub, verenigingen, CD&V, Vrije Basisschool,…hebben veel aan hem. Veel waardering. Dienstbaarheid, zorgzaam omgaan met de centen van KVV Windeke, empathie,…zijn kenmerken van Marc De Smet. Het echt mens-zijn, geen grote woorden, staat niet graag in de belangstelling, liefde voor KVV, stevig met de voeten op de grond, zonder poespas en ver van alle glamour, duizendpoot. Deze omschrijvingen kloppen. Soms zit er ook wat colère, een beetje onvrede. Dat is het heilig vuur van Marc De Smet. Elke thuismatch van KVV, aan de (bonnetjes)kassa, soms tot diep in de nacht, tot de allerlaatste man.
Net toen ik begon te denken dat er echt een mens in de fusiegemeente Oosterzele was, die zoals de katten negens levens heeft, heeft Marc De Smet besloten om het wat kalmer aan te doen. Een man van stavast, daar heeft KVV Windeke en destijds ook KVV Balegem de vruchten van geplukt. Zijn passie voor KVV Windeke, groeide uit tot een obsessie. Een job als onder-voorzitter (vanaf 2015) en schatbewaarder (sinds 2003) waarvoor je misschien niet je ziel, maar wel je rust moet voor verkopen. Er nachten van wakker liggen, als het minder goed gaat met de club. Vanaf dag één was hij begaan met het reilen en zeilen van KVV Windeke. Voorheen was hij actief bij KVV Balegem. Ruim 40 jaar in de ban van het voetbal. 40 jaar heeft hij van seizoen naar seizoen geleefd, vol adrenaline. Mee verantwoordelijk zijn. Een man met veel verdiensten. Blij en fier op de oorkonde (zie foto). Intense betrokkenheid bij de werking van voetbalclub KVV Windeke. Door een inleving die diep lag en toch zichtbaar was. De grootste voldoening? De waardering die bij kreeg van bestuur, spelers en fans van Wit — Zwart. Hij zwaait als ondervoorzitter en schatbewaarder af met een goed gevoel. Maar volledig loslaten kan hij nog niet, stilzitten is niet aan hem besteed. Hij blijft uiteraard het reilen en zeilen van KVV Windeke volgen. Zal als vrijwilliger nog instaan voor de verkoop van drankbonnen. Hij wenst zijn opvolgster Claudine De Keukeleire (eveneens een groot hart voor KVV Windeke) veel succes. KVV Windeke is je heel dankbaar, Marc.               Reporter 17