Het Groene Lilare stuurt klimaatpeloton op pad in Zwalm

Het Groene Lilare Sint-Maria-Latem ging de uitdaging van de klimaatcampagne ‘Flandriens in het Zadel’ aan en stimuleerde alle kinderen vorige week om zo veel mogelijk te voet en met de fiets naar school te komen.

De kinderen werden uitgedaagd om in de week van 4 februari tot en met 8    februari samen 400 km naar school  te stappen of te fietsen.    Als apotheose trok ons klimaatpeloton op vrijdag 8 februari met de fiets door Zwalm.    Er kon gekozen worden tussen afstanden van 5km, 10 km en 15 km, de kleinsten bleven op school en legden er een behendigheidsparcours af.  Onder begeleiding van een heleboel enthousiaste ouders en grootouders werd het een fenomenale fietshappening.    De uitdaging om samen 400 km te halen, werd moeiteloos gehaald: er werd afgeklokt op 1072 km!