Kurt De Loor: “We zouden de stakers dankbaar moeten zijn”

13/02/2019 – Zottegem –    Van piket tot piket trekt Vlaams Volksvertegenwoordiger voor sp.a, Kurt De Loor, vandaag om de stakers een hart onder de riem te steken. “We zouden de stakers dankbaar moeten zijn. De slinger is compleet doorgeslagen. De economie groeit, de bedrijven maken winst, de koek wordt groter ,maar de werknemers moeten het doen met kruimels. Het evenwicht is compleet zoek. We moeten de stakers dankbaar zijn dat ze hier massaal tegen in gaan.”

Kurt De Loor: “Staken brengt overlast met zich mee, daar is geen ontkomen aan. Maar het is echt al te gemakkelijk om woordvoerder te spelen van de verongelijkte treinreiziger die bij een mogelijke staking bij het spoor niet op zijn werk raakt. Het is al te gemakkelijk de vakbonden te herleiden tot gijzelnemers die er een waar genoegen in scheppen om mensen te gijzelen en al vlaggend het land plat te leggen. Vakbonden gaan niet over één nacht ijs bij het beleggen van een staking. Staken is vaak het laatste middel in een mislukt proces van onderhandelen, als druppel na druppel de emmer vol- en overgelopen is, als er geen andere optie meer is.”

“Het is toch echt tenenkrullend dat deze rechtse regeringen zogezegd tot op de cent na kunnen berekenen wat een staking aan het land kost, maar op geen miljoen na kunnen zeggen hoeveel het begrotingstekort zal zijn?,” laat Kurt De Loor weten. “We hebben echt nood aan een complete ‘mind shift’. Stakers kosten geen geld, het zijn zij die alle andere dagen van het jaar mee waarde cre ëeren, voor diezelfde werkgevers en diezelfde ministers. Als de economie groeit, verdienen zij hun deel van de koek, geen kruimels.”

“Staken is het recht van iedere werknemer en deze nationale staking —de eerste in vijf jaar- hebben deze regeringen volledig aan zichzelf te danken. De werknemers in ons land verdienen beter. Gaat de economie erop vooruit, dan moet de koopkracht van de werknemers volgen. Dat is niet meer dan fair,” zegt Kurt De Loor. “De werknemers verdienen veel meer dan de kruimels die nu op tafel liggen. We zouden de stakers dankbaar moeten zijn.”

Lees ook het opiniestuk van Kurt De Loor op  Knack.be  :  https://www.knack.be/nieuws/belgie/de-werknemers-in-ons-land-verdienen-beter/article-opinion-1428661.html