Damesbasketbal 1e Landelijke: BBC Houtem Dames  A kunnen leider Boom niet verrassen

Zaterdagavond stond  in sporthal De Fabriek te Sint-Lievens-Houtem  een  aartsmoeilijke thuiswedstrijd op het programma voor de plaatselijke damesploeg. BBC Houtem Dames A nam het daarin op tegen de fiere leider Phantoms Basket Boom.

De wedstrijdbal voor deze match werd geschonken door Slagerij Antoine en deze zag tijdens de eerste minuten van de wedstrijd de bezoekers meteen starten aan een  heel hoog tempo. De dames van BBC Houtem lieten zich echter niet onbetuigd en konden regelmatig tegenprikken  met enkele driepunters. Ondanks het knappe en moedige weerwerk van de Houtemse dames liepen de bezoekers  stelselmatig uit zodat BBC Houtem bij de rust reeds aankeek tegen een 32-43 achterstand. Het spelbeeld wijzigde niet in de tweede helft. De leiders uit Boom konden met hun jonge en talentvolle kern het hoge tempo en de pressing blijven aanhouden en lieten BBC Houtem op geen enkel moment in de wedstrijd komen. De thuisploeg speelde nochtans zeker geen slechte wedstrijd en liet bijwijlen mooi basket zien maar in Boom moesten ze ditmaal hun meerdere erkennen. Het is dan ook niet voor niets dat de bezoekende ploeg volgend jaar absoluut wil promoveren naar de elite. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een duidelijke 64-87 overwinning voor Boom, maar BBC Houtem mag desondanks het verlies terugblikken op een  verdienstelijke wedstrijd.