De Valse Teefjes brengen veel culot in GC De Kluize

Tot groot genoegen van Markant Oosterzele, KVLV Scheldewindeke en Gezinsbond zat GC De Kluize in Scheldewindeke afgeladen vol voor het optreden van de Valse Teefjes. In een mum van tijd was de voorstelling uitverkocht. Van een mooi succes gesproken. De Valse Teefjes, een grote meute zingende Gentse diva’s, bleven zich afsloven om veel vaart te brengen in hun voorstelling ‘Vrouwentongen veel culot’. Goede vondsten. Spitsvondige choreografie. ‘De Valse Teefjes’ werden geflankeerd door uitstekende muzikanten. (Reporter 17, foto’s copyright Valse Teefjes)

Dat de groep ‘De Valse Teefjes’ veel podiumervaring opdeed, was met hun derde muzikale show ‘Vrouwentongen veel culot’ meteen duidelijk. De kwieke dames gaven zich helemaal over aan de intimiteit en gezelligheid van het theater. ‘De Valse Teefjes’ voelden zich snel thuis in de Oosterzeelse cultuurtempel. Ze produceren ook een geheel eigen geluid. De meeste nummers klinken best levendig. De Vrouwentong (sanseveria) speelt in gans de voorstelling een grote rol. De tussenstukjes gingen over de ‘Vrouwentong’. De Sanseveria (een aantal planten staan op het podium) is beenhard, onverwoestbaar. Ze slaagt erin droogte en tegenslagen te verwerken. De Valse Teefjes pakken uit met eigen teksten op bekende nummers. ‘In the Ghetto’ wordt ‘Ik pak een porto’, ‘Crazy’ verandert in ‘eindigen in Lochristi’. Genietbare pareltjes. De dames spelen hun rol speels, vrolijk en met de nodige (Gentse) flair. Duidelijk, de Valse Teefjes hebben plezier in wat ze doen. De vonken slaan echt over wanneer de pittige madammen het publiek intrekken. Ze voeren een paar nummertjes op, kijken eens diep in de mannenogen, hun manier om het publiek het gevoel te geven dat ze er voor elk van hen zijn. Gans de voorstelling bezingen ‘De Valse Teefjes’ met culot de zon- en schaduwzijde van het huidige vrouwenleven. Passeren de revue: verliefdheid, burn —out, affaires, intimiteit, ideaalbeeld, stress, kwetsbaarheid, eenzaamheid, aftakeling, heengaan, maar ook schoonheid, veerkracht, uitbundige vreugde,…Het bont vrouwenkoor pakt uit met een perfect crescendo opgebouwd optreden. Een wervelwind songs wordt afgevuurd. Met passie en enthousiasme gebracht. Mooi om zien, het samenspel van De Valse Teefjes. Stond in het Gemeenschapscentrum De Kluize een goed op elkaar ingespeelde groep dames op de planken? Alleszins. Het bleek nog maar eens, het publiek ruim anderhalf uur entertainen, is niet voor doetjes. Een optreden van De Valse Teefjes is vooral luisteren, kijken en genieten. De Valse Teefjes?   Madammen met veel noten op hun zang. Interesse? Info: http://www.devalseteefjes.be.           Reporter 17