Infomarkt spoorwegovergang Ter Straeten/Walzegem

Infrabel en Gemeente Oosterzele organiseren een infomarkt i.v.m. de spoorwegovergangen Terstraeten/Walzegem. De infomarkt vindt plaats op woensdag 20 februari van 20 tot 21.30 uur in het parochiecentrum Balegem (Poststraat 48). Iedereen is er doorlopend welkom om de plannen in te kijken vragen te stellen aan de experts van Infrabel.

Waarom deze infomarkt?

Infrabel dient binnenkort een omgevingsaanvraag in voor de aanleg van een verharde landbouwweg tussen de Apostelstraat en Walzegem in Balegem ter vervanging van de overweg in de Apostelstraat. Daarnaast wordt de overweg Terstraeten vervangen door een trage verbinding tussen Apostelstraat en Rooigemstraat. Veiligheid is bij Infrabel de eerste prioriteit. In 2017 gebeurden er nog 51 ongevallen aan overwegen. Infrabel streeft ernaar om zo veel mogelijk overwegen te vervangen.