archief foto

Buurtcomit é wil sociaal contact aanwakkeren in ‘Den Anker’

archief foto
‘We staan klaar om de bewoners van de wijk Anker op zondag 24 februari een gezellig buurtfeest aan te bieden. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Velen op de wijk Anker kennen mekaar nog niet, de buurtsamenkomst is een ideale gelegenheid om de banden in de wijk Anker te versterken en de solidariteit aan te zwengelen’, weet Piet Diependaele, één van de bedenkers. Een mooi initiatief van het buurtcomit é. Een project dat bulkt van de goede bedoelingen. Een concept dat mensen samenbrengt. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan. (Reporter 17).

archief foto

Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. Sociaal contact bevordert warme vriendschap. De wijk Anker in Oosterzele telt zo’n 500 woningen, heel wat nieuwbouw. Sociaal contact leggen ligt moeilijk, toch is er nood aan. Bewijs: 152 buren sloten aan bij het opgerichte sociaal netwerk ‘Hoplr’. ‘De kansen om buren fysiek tegen het lijf te lopen is bijzonder klein. ‘Den Anker’ heeft geen winkel, geen caf é en er zijn ook al geen kerkelijke diensten meer. Gelukkig blijft het wijkschooltje voor kleuters overeind’, weet Piet Diependaele.

De bewoners krijgen een unieke kans om aan die nood tegemoet te komen. ‘Den Anker’ is één van de Oosterzeelse wijken, die participeert in het   project ‘Beleef(de) plekjes’. In dit project, gesubsidieerd door LEADER, kunnen bewoners van een wijk een ontmoetingsplek adopteren én onderhouden. Voor de Ankerwijk viel uiteraard de keuze op de Ankerkerk en het aangrenzend graspleintje. Lovenswaardig, een groep enthousiaste bewoners van den Anker heeft de kans gegrepen. Er werd gebrainstormd. De Ankerkerk is de ideale locatie voor tal van evenementen.
Kaart- en spelletjesnamiddag
Op zondag 24 februari wordt van 14 u tot 17 u in de verwarmde Ankerkerk een kaart — en spelletjesnamiddag georganiseerd. Spelletjes zijn voorzien, maar je mag gerust uw eigen gezelschapsspelletjes meebrengen. De initiatiefnemers hopen op een ruime respons en veel gezelligheid met een deugddoende babbel, drankjes, taart, koffie,…en veel oude en nieuwe spelletjes. Alle buurtbewoners, van klein tot groot, zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Kom kennis maken. Noteer alvast: op vrijdag 17 mei wordt een unieke stratenquiz georganiseerd. Het buurtcomit é hoopt op een ruime respons en wil in de toekomst in de Ankerkerk nog tal van wijkactiviteiten organiseren.     Reporter 17