Dronken arts die fietser aanrijdt en voor dood achterlaat moet jaar de cel in

Een 31-jarige arts uit Oudenaarde werd veroordeeld tot 1 jaar cel na een ongeval met vluchtmisdrijf.

De arts pleegde vluchtmisdrijf nadat hij in mei vorig jaar in Zwijnaarde een 78-jarige fietser had aangereden. De fietser raakte zwaargewond. Hij verblijft momenteel nog steeds in een revalidatiecentrum. De arts werd kort na het ongeval gevat door de politie, hij bleek met 1,40 promille dronken achter het stuur te hebben gezeten. De rechter tilde ook zwaar aan het feit dat hij in 2014 en in 2016 al veroordeeld werd voor rijden onder invloed. Bovenop een jaar in de cel kreeg hij ook 2 jaar rijverbod en een boete van 9.600 euro. Vooraleer hij zijn rijbewijs terugkrijgt moet hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen en slagen in medische en psychologische proeven.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Jaar cel voor dronken arts (31) die fietser aanrijdt en voor dood achterlaat: “Al derde veroordeling voor rijden onder invloed en nog leert u het niet”