Maandag beginnen de werken voor de nieuwe spoorwegbrug in Erwetegem

 

De werken aan in functie van de nieuwe spoorwegbrug ter hoogte van de Erwetegemstraat starten komende maandag 4 maart.

“Het gaat om heel ingrijpende werken waarbij de Erwetegmtraat wordt recht getrokken”, licht schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele (N-VA) toe. “Om dat te doen moet een nieuwe kokerbrug worden in gepland onder de huidige spoorlijn tussen Geraardsbergen en Zottegem. Het inplanten zelf van die koker gebeurt op 1 weekend 15 en 16 juni). Dat weekend wordt er dag en nacht gewerkt om dit zo snel als mogelijk te laten gebeuren. Ook al gaat het om ingrijpende werken. Toch zou men erin slagen om het af te ronden tegen 8 november. De huidige tunnel in de Erwetegemstraat wordt afgesloten vanaf 27 mei tot het eind van de werken.”

“In samenspraak met de NMBS zorgen we voor een correcte informatie voor de buurtbewoners door het verspreiden van een pamflet (20190304_inf_Zottegem_Erwetegemstraat_NL_Logos (1)). We steken dit bij de buurtbewoners in de bus en plaatsen het op de webstek van de stad en sociale media. Buurtbewoners die nog vragen hebben kunnen altijd contact opnemen met mezelf als schepen van openbare werken. Uiteraard proberen we de overlast tijdens de werken zoveel als mogelijk te beperken.”

De spoorwegovergang zal rechtgetrokken worden