Ninove omhelst Omloop het Nieuwsblad

Ninove is op zaterdag 2 maart het epicentrum van de wielerwereld, met de aankomst van de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Zowel de Elite vrouwen als de Elite mannen rijden die dag hun wedstrijd. De meet wordt dit jaar getrokken in het hart van de stad, aan de Onderwijslaan. De renners komen via de Edingsesteenweg Ninove binnengereden en gaan via de Leopoldlaan en de Centrumlaan, waar ze afslaan op de eerste rotonde, richting de aankomst. Kom zeker langs en beleef de spanning en de euforie.

Het parcours

Het parcours van de Omloop doorkruist Oost-Vlaanderen. De renners worden allereerst voorgesteld in ’t Kuipke in Gent. De wedstrijd start om 11.45 uur officieel in Merelbeke, voor een rit van 200 km met onderweg 13 hellingen en 9 kasseistroken. Het duo Haaghoek — Leberg speelt opnieuw een sleutelrol in deze editie, met maar liefst drie passages.

Het parcours gaat na de passages op de Haaghoek – Leberg via de Berendries en de Elverenberg richting Geraardsbergen, waar de Muur en de Bosberg een prominente rol spelen in de finale.

Rond 16.40 uur weten we wie als eerste de nieuwe aankomst op de Onderwijslaan in Ninove overschrijdt en wie Valgren Andersen opvolgt op de erelijst.

De aankomst live meemaken?

Ninove omhelst de omloop. De nieuwe aankomst op de Onderwijslaan wordt nog groter dan de legendarische aankomst op de Halsesteenweg. De renners komen via de Edingsesteenweg Ninove binnengereden en gaan via de Leopoldlaan en de Centrumlaan, waar ze afslaan op de eerste rotonde richting de Onderwijslaan.

BEREIKBAARHEID

Fiets, bus of trein

Naar een wielerwedstrijd kom je natuurlijk… met de fiets, toch? Kom je van verder? Dan is de trein of de bus een uitstekende optie. De aankomst van de Omloop ligt op wandelafstand van het station.

Toch liever met de wagen?

Verkies je om met de auto te komen? Het stadscentrum is bereikbaar via Preulegem, Mallaardstraat en Brusselstraat.

Voor het verkeer komende uit de richting van Brakel en rijdend in de richting van Brussel/Edingen is er vanaf 12.30 uur een omleiding voorzien via de Albertlaan, Aalstersesteenweg en Koning Boudewijnlaan. Voor het verkeer komende uit de richting van Aalst en rijdend in de richting van Edingen is er vanaf 12.30 uur een omleiding via de Halsesteenweg, Brusselseheerweg, Kasseide, Vreckom, Linkebeek en Rooselaerstraat.

Parkeren  

Deze parkings zijn voorbehouden voor de organisatie van de Omloop Het Nieuwsblad op 2 maart:

  • Dr. Frans Hemerijckxplein
  • Paul De Montplein
  • OCMW-parking

Bezoekers van de Omloop kunnen volgende parkings gebruiken:

  • parking station
  • parking Mallaard
  • Koning Boudewijnlaan