Rebus schuift een klimaatvriendelijk plan naar voor ‘den Dok’.


Geraardsbergen. De sluiting van het openluchtzwembad te Geraardsbergen blijft discussie en commotie uitlokken. Rebus wil het domein versterken en opnieuw voor het publiek openstellen. ‘Den dok’ moet een klimaatvriendelijk project worden waar de kosten sterk worden gedrukt. Rebus reikt vier bouwstenen aan.  

Daarvoor zijn vier bouwstenen nodig:

  1. Den ‘open dok’ met chemische water zuivering wordt omgevormd, aangepast naar een natuur-zwemvijver met plantenzuivering: goedkoper en gezonder voor de natuur en de gebruikers.
  2. Het ‘dok-huis’ met terras is het jaar door open als cafetaria-ontmoetingsplek en plek van bewaking van het geheel.
  3. De altijd open omgeving aan den Bleek tussen de Guilleminlaan en het jaagpad aan de Dender wordt een familiale ontmoetingsplaats met meer natuur, een aanbod van vooral gratis of betalende voorzieningen voor(water-) sport, spel, voedselwinning en klimaatzorg.
  4. Van en naar de ‘openluchtsporthal Den Bleek’ vertrekken afzonderlijke en autovrije verbindingswegen voor rolstoelgebruikers, stappers, fietsers en boten.

Armand Matthijs – woordvoerder van Rebus – vraagt aan het College van Burgemeester en Schepenen om deze voorstellingen in overweging te nemen.

Julien Borremans