20 ste Balegemse Duivenmarkt, een voltreffer.

Voor de 20ste maal organiseerden de Landelijke Gilde Balegem hun duivenmarkt in de kring te Balegem. Een voltreffer: een grote opkomst en vele jonge duiven te koop.

Op de eerste zondag van maart was de zaal ‘ De Kring’ in Balegem opnieuw de place to be voor de duivenliefhebbers . Voor de eigenlijke start van het duivenseizoen kwamen de liefhebbers nog een laatste keer bijeen… om duiven te kopen of te koop aan te bieden of vooral ook om te genieten van een leuke babbel.

Zoals ieder jaar kwamen liefhebbers uit Poelkapelle, Zwijndrecht, Lochristi, Lommel of uit de omliggende gemeenten. Onze Engelse liefhebbers waren ook weer   op post en vertrokken met enkele tientallen duiven naar huis terug. o. Of het volgend jaar ook zo zal zijn is koffiedik kijken want de brexit zou roet in het eten kunnen gooien.

De Landelijke Gilde Balegem, die organisator is van de duivenmarkt, houdt ook telkens een tombola om uit de kosten te komen. Nooit eerder werden zoveel loten verkocht.

Omstreeks 11 u werden de aanwezige persmensen   beloond met een fles heerlijke Balegemse advocaat  omdat zij   al 20 jaar de nodige aandacht besteden aan de duivenmarkt van Balegem.

 

 

Een jonge en dynamische ploeg staat garant voor de 21 ste editie die op 1 maart 2020 gepland is. (Tekst: Paul Lampaert)