Recordjaar voor Lokaal Dienstencentrum Egmont

5/3/2019 – Zottegem – 2018 was een recordjaar voor Lokaal Dienstencentrum Egmont In 2016 opende Lokaal Dienstencentrum Egmont de deuren. Twee jaar later kan het Lokaal Dienstencentrum terugblikken op een recordjaar. “Terwijl in 2017 in totaal 48 activiteiten werden georganiseerd, liep dat aantal in 2018 op tot 123.

Het aantal klanten kende een stijging van 256 naar 490. Vooral vrouwen vinden de weg naar het Lokaal Dienstencentrum. Kurt De Loor (sp.a): “Het Lokaal Dienstencentrum Egmont heeft duidelijk een leemte opgevuld in het vrijetijdsaanbod voor senioren in onze Egmontstad. Dat toont nogmaals aan hoe belangrijk het is om als gemeente te investeren in seniorenbeleid.” “Lokaal Dienstencentrum Egmont kan een heel mooi rapport voorleggen voor 2018,” zegt sp.a-gemeenteraadslid en gewezen Zottegems OCMW-voorzitter Kurt De Loor: “Het aantal activiteiten steeg van 48 activiteiten in 2017 naar 123 activiteiten in 2018. De meeste van die activiteiten, 62 in totaal, zijn recreatieve activiteiten zoals ‘bewegen op muziek’ en de spelnamiddagen. Daarnaast heb je ook vormende activiteiten, zoals de workshops tablet of laptop of de digiclub (39) en informatieve activiteiten zoals de verschillende lezingen (22). Er is dus echt voor ieder wat wils in het Lokaal Dienstencentrum.” Kurt De Loor: “Het Lokaal Dienstencentrum telde vorig jaar 490 klanten, dat zijn er dubbel zoveel als een jaar eerder. Vooral vrouwen vinden de weg naar het Lokaal Dienstencentrum. Bijna 74% van de klanten zijn vrouwen. De gemiddelde leeftijd ligt op 66 jaar bij de vrouwen en 64 jaar bij de mannen. Vooral senioren op zoek naar een fijne en leerrijke vrijetijdsbesteding dus.” “We openden het Lokaal Dienstencentrum midden 2016 en het is een succesverhaal sindsdien. Het aanbod vult duidelijk een leemte op in het aanbod aan vrijetijd voor de senioren in onze stad. Dat toont nogmaals aan hoe belangrijk het is om te blijven investeren in seniorenbeleid. Ik hoop oprecht dat het Lokaal Dienstencentrum Egmont ook in de toekomst de mogelijkheden en de middelen zal krijgen om het mooie werk verder te zetten. Hopelijk zorgen de jaarlijkse subsidies van 32.741,42 euro daar mee voor. ” aldus De Loor.