Zottegemse radioclub start Workshop Arduino

Radioclub Zottegem, ON6ZT organiseert op  vrijdag 8 maart 2019  een  workshop Arduino.

Arduino is een  opensource elektronicaplatform  dat bestaat uit zowel hard- en software. Met een minimum aan onderdelen en componenten kan je zelf  leuke projecten  ontwerpen, bvb robatarmcontroller, motorsturing, blue-tooth afstandssturing, kortom, te veel om op te noemen. Het is dus mogelijk om toestellen te cre ëren die reageren op hun omgeving door middel van zowel analoge als digitale inputsignalen (vergelijk het een beetje met onze zintuigen (bewegingsmeter, lichtsensor, temperatuursensor of commando’s afkomstig van internet). Op basis van deze signalen kan er dan output gegenereerd worden door oa. motoren, lichtjes, beeldscherm, seri ële output…  Het platform is ontworpen voor iedereen die graag creatief bezig  is en die houdt van hetontwerpen van slimme en creative objecten en apparaten. Je hoeft dus absoluut geen elektronicus of programmeur te zijn om hier aan de slag mee te gaan.

Jo, (ON6JV wat zijn radiocall is), specialist ter zaken, legt alles uit in begrijpelijke taal en zorgt er voor dat je na de workshop met de Arduino onmiddellijk aan de slag kan. De  GRATIS  workshop gaat door in de vergaderzaal van “Caf é Den Engel” te Grotenberge, Gentse Steenweg 137 om 20:30 uur stipt. Wie interesse heeft om deel te nemen is van harte welkom.

Graag een mailtje mbt je inschrijving naar  on6zulutango@gmail.com. De plaatsen zijn beperkt!

ON6ZT oftwel Zottegemse radioclub is een vereniging waar iedereen met een passie voor techniek, radio, elektronica, … terecht kan. Deze hobby heeft eveneens een  internationale erkenning  omwille van zijn potentieel aan daadwerkelijke  dienstverlening tijdens noodsituaties. Zo zette de Zottegemse radioclub reeds tweemaal een  nood(communicatie)net op ism politie en stadsdiensten  mocht er stroomtekort zijn in de wintermaanden. Er is dan radiocontact mogelijk via verschillende posten opgesteld op Zottegems grondgebied zodat de burgers de hulpdiensten toch kunnen bereiken indien telefoonnet er uit gaat.

Kan je er komende vrijdag niet bijzijn? Geen probleem. Elke tweede vrijdag van de maand is er vergadering in het clublokaal “Den Engel” te Grotenberge of stuur een mailtje met je vragen naar  on6zulutango@gmail.com