©Sophie Richez - Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken

Zitdag groeipakket (vroegere kinderbijslag)

Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken

Elk kind dat in Vlaanderen woont krijgt sinds 1 januari 2019 een groeipakket. In dat pakket zitten de gezinsbijslagen (vroegere kinderbijslag) en andere financi ële tegemoetkomingen op maat van elk kind.

Maar wat verandert er nu allemaal voor jou? Hoe vraag je het groeipakket aan? Hoe kan je berekenen waar je recht op hebt? Bij wie kan je terecht voor al je vragen? FONS, de Vlaamse uitbetaler van het Groeipakket houdt vanaf 11 maart 2 keer een halve dag per maand zitdag rond het Groeipakket:

● elke 2e maandag van de maand van 9 uur tot 12 uur in het consultatiebureau van Kind&Gezin, Aalstersesteenweg 39B – Ninove

●elke 4e donderdag van de maand van 16 uur tot 19 uur bij de dienst Sociale Zaken, Bevrijdingslaan 7 — Ninove (gelijkvloers, 1e bureel links).