Zottegems volksfeest tijdens de Ronde van Vlaanderen

Zottegem is dit jaar opnieuw Dorp van De Ronde: een ideale gelegenheid om onze stad te tonen aan een groot publiek én er een echt volksfeest van te maken,  aldus burgemeester Jenne De Potter.

“Nu de voorjaarsklassiekers zijn gestart, kijkt menig wielerliefhebbers reikhalzend uit naar zondag 7 april, de dag van Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen die opnieuw ook Zottegem zal doorkruisen.   Als wielerstad is de passage van de renners en de extra randactiviteiten een ideale gelegenheid om ons op de kaart te zetten”, aldus de burgemeester.   “De renners rijden langs het Stationsplein, de Stationsstraat, Markt en Heldenlaan richting Elene en Velzeke waar ze de eerste kasseistroken van de dag voor de wielen krijgen: de legendarische Lippenhovestraat en Paddestraat.”   We eren die kasseistroken met de slogan “De kasseien maken de koers”, die we op een spandoek aan het begin van de kasseistrook hangen. Een detachement Romeinse legionairs begroet de renners in de Paddestraat, een initiatief van het Provinciaal Archeocentrum Velzeke. Die doorkomst in het centrum van Zottegem willen we ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan aldus De Potter: “7 april wordt opnieuw een wielerhoogdag en die gaan we samen vieren. Samen met een aantal horeca uitbaters, toveren we de Markt om tot het Zottegemse Rondedorp.”

Van 9 tot 11 uur kunt u er genieten van een grat ¡s ontbijt: croissants, koeken en koffie en fruitsap. ledereen is welkom, (om praktische redenen geeft u het best vooraf een seintje optoerisme@zottegem.be). Van 11 tot 12 uur komen de Platte Choco’s optreden, zij brengen oa live hun Rondelied. Op de middag en dat voor de rest van de dag kunt u ter plekke een hapje eten en een glas drinken en na de aankomst omstreeks 16.30 uur zorgt  DJ S-SOUND voor een After-Ronde feestje. Uiteraard wordt de wedstrijd vertoond op groot scherm en hoeft u niets te missen van het wielerspektakel. Het wordt ook drie keer drummen voor de koers: om 9.35 uur passeren de Junioren, om 11.40uur de Dames en omstreeks 12.40 uur wordt het drummen om de Eliterenners aan te moedigen.

“We hopen uiteraard op stralend weer. Supporters op post”, aldus de burgemeester.  

Daarnaast is er ook een Ronde-Dorp op de Penitentenlaan voorzien waar de wedstrijd ook op groot scherm zal worden vertoond.