Broederlijk delen Oosterzele organiseert “KWISTETWEL”

Een quiz tvv Broederlijk Delen, op 23 maart 2019 om 19 u in het parochiecentrum, Poststraat 48, Balegem. Praktisch: inschrijven per groep van 3 tot 5 personen via bdoosterzele@gmail.com of 0496 78 19 10; deelname kost 20 € per groep, aperitief inbegrepen!

Broederlijk Delen zet dit jaar Guatemala in de schijnwerpers, en dan speciaal de strijd van de kleine familiale boeren voor hun grond. Guatemala is een paradijs, maar niet voor iedereen! Maar boeren blijven niet bij te pakken zitten. Ze verenigen zich en vechten, soms op gevaar van eigen leven, voor een eigen stuk landbouwgrond. Ze nemen de risico’s om het leven en de toekomst van hun kinderen te verbeteren.En ze staan niet alleen in hun strijd. Broederlijk Delen werkt samen met hun lokale organisaties. Samen met hen ijveren we voor een eerlijke grondverdeling. En die strijd loont! Leonarda is het levende bewijs. Na twee jaar doorbijten kan zij met een 50-tal andere families zich de trotse eigenaar noemen van “La Florida”, een voormalige plantage van een grootgrondbezitter. En C ésar, voorlopig nog een boer zonder grond, droomt er met zijn organisatie van om ook zover te geraken.