Copyright Google

Spooroverweg Rijkbos 5 weken gesloten

Copyright Google

De spoorwegovergang van Rijkbos in Zottegem zal gesloten zijn voor alle verkeer van maandag 18 maart tot en met vrijdag 26 april.  De overweg wordt immers uitgerust met een comfortabele en geluiddempende bovenbekleding van rubber. De werken zullen om veiligheidsredenen voornamelijk ‘s nachts uitgevoerd worden.

“Onvermijdelijk zal dit geluidshinder met zich meebrengen voor de buurtbewoners”, aldus schepen Matthias Diependaele (N-VA). “We hopen op hun begrip te mogen rekenen. Het resultaat van de werken zou voor hen net een vermindering van de permanente overlast moeten betekenen.   De rubbers moeten het typische geluid van auto’s die over een overweg rijden wat weg nemen. Er zal gezorgd worden voor een goed aangeduide omleiding. Laat het duidelijk zijn dat deze omleiding op geen enkele manier conflicteert met de andere omleidingen ten gevolge van werken aan spoorwegovergangen (Traveins en Erwetegemstraat). Dit is immers aan de andere kant van onze stad.”

Dit pamflet zal de komende dagen worden verdeeld onder de buurtbewoners van Rijkbos. Voor meer inlichtingen kunnen ze terecht bij matthias.diependaele@n-va.be

 

X