UPDATE – Treinvervoer viel stil en busvervoer geraakte verstoord

station Zottegem, archieffoto SjK

De NMBS meldde dat in Oost-en West Vlaanderen en in Antwerpen treinverkeer onderbroken is. Vanuit Zottegem blijken meerdere treinen afgeschaft, anderen hebben 77 tot 112 minuten vertraging.

nmbs app

Vanuit Brussel geraak je volgens de NMBS nog in Zottegem maar andersom lijkt een onmogelijke opgave. Wie van Antwerpen naar de Vlaamse Ardennen reist is er aan voor de moeite. De Zottegemse HVdD meldt ons vanuit Antwerpen Centraal dat de informatie er nauwelijks volgt. Treinen ‘naar huis’ zijn op dit moment niet beschikbaar. Alternatief vervoer is al even zwaar verstoord. Een hotel boeken lijkt de enige oplossing. Groot gelijk. Antwerpen is een plezante stad.

UPDATE : Vanaf 18u zou het treinverkeer stilaan weer op gang komen, volgens de informatie die wordt omgeroepen in stations (bron : Antwerpen Centraal).

De NMBS meldde op tientallen plaatsen bomen, takken en andere obstakels op het spoor, zoals in Leuven, Jette, Jurbeke, Florenville, Sclessin,… en schade aan de bovenleidingen zoals in Landen, Brugge-Blankenberge, Brugge-Knokke, Tielt en Rhisnes.

Het Vlaamse Verkeerscentrum maakt melding van omgewaaide bomen en losgerukte verkeersborden.

Ook bussen van De Lijn ondervonden veel hinder. Dan maar met de auto doorheen het land? Op de Ring rond Brussel was het zuidelijke deel afgesloten voor het verkeer tussen het Leonard Kruispunt. Op andere plaatsen was het opletten geblazen voor takken en puin op de weg.

@verkeerscentrum 17u30

SjK