Dodelijk schietincident, update

Gisterenavond omstreeks 18h00   begaf de lokale politie Vlaamse Ardennen zich naar de Winston Churchillstraat in Kruishoutem naar aanleiding van een binnengekomen oproep over een man die op straat liep met messen.

Uit de eerste bevindingen blijkt dat de verdachte, een 39-jarige man uit Kruishoutem, een buurtbewoner met de messen had aangevallen. Het slachtoffer, een 34-jarige man uit de buurt, werd geraakt in de hals; hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie werd ter plaatse geconfronteerd met een verdachte die gewapend was met 3 messen.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat ondanks herhaaldelijke aanmaningen om de messen neer te leggen, en vervolgens na een waarschuwingsschot in de lucht en in een volgende fase een schot in het been, de verdachte de politie dreigend bleef toestappen met de messen ter hand. De man werd uiteindelijk dodelijk getroffen.

Het parket OVL en de onderzoeksrechter uit Oudenaarde zijn ter plaatse afgestapt, samen met een wetsgeneesheer en wapendeskundige.

Zoals de standaardprocedure voorziet, loopt er enerzijds een onderzoek naar de feiten die het voorwerp uitmaakten van de tussenkomst van de politie, en anderzijds een onderzoek naar het schietincident.