Jong VLD Oosterzele neemt een vliegende start met ‘De VerkiezingsbeQUIZting’.

Op vrijdag 1 maart organiseerde Jong VLD Oosterzele haar allereerste evenement, namelijk ‘De verkiezingsbeQUIZting’. Het was een algemene kennisquiz met als naam een humoristische knipoog naar afgelopen verkiezingen.

Op de nieuwjaarsreceptie kondigde gemeenteraadslid Ruben De Gusseme met veel trots de start aan van ‘Jong VLD Oosterzele’. “De kiezer kleurde meer dan ooit het bolletje voor vernieuwing en verjonging. Open VLD plus zet daar al zwaar op in, maar met onze jongerenpartij willen we ervoor zorgen dat de Oosterzeelse jeugd wordt gehoord en dat ze meer inspraak krijgen door het gemeentebestuur.”

Het vertrouwen in de jeugd werd op hun eerste evenement meteen bevestigd. Het werd een zeer gezellige avond met een overvolle zaal. Alle deelnemers werden verwelkomd met een welkomstdrankje, zo kon meteen geklonken worden op een geslaagde start van de jongerenpartij. Zaal De Heemkring in Moortsele bood maar liefst plaats aan 16 ploegen, goed voor 76 inschrijvingen. Een onverhoopt succes. Het bleef lang spannend tussen “BLACKOUT” en “Piet Fluwijn en Bolleke”. Met 1 punt verschil gingen zij de laatste ronde in maar uiteindelijk was het “BLACKOUT” die de biermand wegkaapte en het eerst zijn prijs mocht kiezen.

Niemand ging met lege handen naar huis. De onfortuinlijke laatste ploeg kreeg een consumptie van het huis. De strenge jury kon geen enkele ploeg op fraude betrappen. Er werden dan ook geen boetes en schorsingen opgelegd.