CAS seizoensopener in Zottegem meteen voltreffer

CAS-Zottegem (Contemporary Art Space) opende vorige week de eerste kunstexpo van zijn werkingsjaar 2019. De tentoonstelling kan nog komende zaterdag en zondag bezocht worden.

Als naar gewoonte combineerde CAS – daarbij geholpen door gastcurator Tom De Volder uit Gent – kunstenaars uit eigen streek, met name Griet Drieghe en Marc Galle, met gevestigde waarden uit andere kunstregio’s, in dit geval de Gentse kunstenaars Steph Gildemyn en Jo Michiels. Het resultaat was een inspirerende en harmoni ërende mix van figuratief en abstract werk, met enkele zeer grote tableaus van Steph als blikvangers, waaronder een ietwat geabstraheerde weergave van een doelpunt tijdens een voetbalmatch. De ruim honderd aanwezigen op de vernissage konden tevens genieten van een streepje gitaarmuziek, gebracht door Peter Adriaensen.

De tentoonstelling bestaat uit een veertigtal werken, gaande van schilderijen over collages tot keramische installaties. Zij kan nog worden bezocht tot en met 17 maart, telkens op zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur, Noordstraat 39 te Zottegem.