Oudercomit é Sint-Barbaracollege zorgt voor ideale leesplek voor de leerlingen

In het kader van “maart — jeugdboekenmaand” komen volkszangers Herman & Rosita Dewit op donderdag 21 en vrijdag 22 maart e.k. optreden in het ‘Vogelhuis’ voor alle kleuters en eerste graad van het Sint-Barbaracollege.

Ter afsluiting voorziet directeur Marc De Groote voor leerkrachten, leden OC en medewerkers op vrijdag 22 maart na 15.30 uur een ‘drink’ bij de offici ële inhuldiging van onze woonwagen. “Van 1 tot 31 maart 2018 is het opnieuw jeugdboekenmaand op school. Dat lezen) belangrijk is voor klein en groot in deze ‘gejaagde digitale tijden’ hoeft geen betoog meer. We zijn er allemaal van overtuigd dat voorlezen in àl zijn vormen uitermate vormende skills bijbrengt bij ons publiekje al is het maar leren geconcentreerd luisteren en kijken. Een aspect dat u steeds in de literatuur vindt is “Zorg voor aangename leesplekken op school”. Een rustige, gezellige omgeving is ideaal voor een geslaagd voorleesmoment: een hoekje in de klas, een crearuimte of zelfs gewoon in de gang kan je gemakkelijk een knusse leeshoek maken. Sommige klassen kiezen een ongewone plek die aansluit bij het onderwerp van een boek en trekken bijvoorbeeld het park in met een boek over bomen. Iedere klas beschikt over een ruime bieb met een waaier aan boeken die mooi uitgestald staan. Een omgeving met veel boeken doet lezen.”

“Met steun van het oudercomit é van de H.-Hartafdeling en dank zij een resem vrijwilligers werd in de H.-Hartafdeling een woonwagen ingericht als knusse ruimte in een oase van rust (labo van professor Gobelijn?) met omwille van de inrichting en natuurkader een toepasselijke naam: ‘Vogelhuis’. De ruimte (plaats voor een hele klas) kan gereserveerd worden: een dag- of weeksluiting, een voorleesmoment, even doezelen op een rustige plek, tal van mogelijkheden om te gebruiken! Misschien kan er later ook gelezen en geschreven worden tijdens recreatiemomenten. Er is licht, verwarming, geluid en dus ook elektriciteit. Er staat koffers met leesboeken onder meer  i.v.m. ‘Vriendschap’ (het thema Jeugdboekenmaand). Graag dank aan voorzitter Vincent Latr é en het bestuur van het oudercomit é dat zorgde voor de financi ële steun en ook dank aan de vele vrijwilligers voor de praktische uitwerking.”