Leerlingen Sint-Barbaracollege stappen voor Broederlijk Delen en de Zottegemse vzw welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt

Op  vrijdag 5 april  organiseert de lagere afdeling van het Sint-Barbaracollege een sponsortocht ten voordele van Broederlijk Delen en de Zottegemse vzw welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt.

De leerlingen stappen dan een halve dag en laten er zich voor betalen! Per kilometer dat ze stappen ontvangen zij van hun sponsor(s) een vast bedrag, bijvoorbeeld 0,50 euro. De leerlingen van de onderbouw wandelen ongeveer 10 kilometer, de oudere leerlingen meer dan 15 kilometer.

‘Lichtpunt’  van vzw ‘Welzijnswerk Ommekaar’ uit Zottegem helpt met zijn meer dan 30 vrijwillige medewerkers kansarme gezinnen en minderbedeelden in Zottegem door maandelijks een drietal keren  gratis voedselpakketten  aan te bieden. Voor de aankoop van het voedsel en voor de algemene kosten van de werking moet Lichtpunt zelf financi ële middelen verwerven.

Hier wil het Sint-Barbaracollege met zijn  vastenactie  een handje toesteken! Op 4 april is er een voedselbedeling en onze school wil naast de aankoop van droge voeding, vlees en groenten deze bedeling een bijzonder paastintje geven, het wordt m.a.w. eenpaas-voedsel-pakket waarbij een strik, persoonlijke boodschap en chocolade eieren niet zullen ontbreken.

Op die manier wil onze school bijdragen om in deze vastentijd een‘Licht-punt’ te zijn voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Op woensdagvoormiddag 13 maart kwam Paul Lampaert namens de initiatiefnemers van Lichtpunt hun werking voorstellen aan de bovenbouw in het leercentrum van de school.