Burgemeester Jenne De Potter over oproep SP.A: “Manifest onjuist en onterechte beschuldiging”

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) reageert op de oproep van SP.A Zottegem ivm het gebouw op de hoek van de Markt en de Stationsstraat in Zottegem.

Lees het artikel waarvan sprake via onderstaande link

SP.A Zottegem vraagt maatregelen tegen centrum-gebouw in slechte staat

Reactie burgemeester Jenne De Potter

“Het pand is geen eigendom van de stad. Evenwel, In overleg met stadsdiensten, politie en brandweer heb ik al meermaals mijn verantwoordelijkheid genomen, zoals ik altijd doe. De laatste keer heeft de politie op 20 september 2018 (6 maand geleden!) op mijn vraag contact opgenomen met de eigenaar. Deze heeft een aannemer ter plaatse gestuurd om de luifel/dakgoot te verstevigen met extra bouten. De aannemer heeft dit uitgevoerd en verzekerd dat dit voldoende is om de veiligheid van passanten te garanderen. Iets wat ik uiteraard cruciaal vind. De eigenaar heeft ook laten verstaan dat het gebouw zal worden verkocht. Dat SP.A nu wil laten uitschijnen dat wij dit nooit ter harte hebben genomen, is manifest onjuist, we hebben dit al 6 maand geleden en vroeger gedaan, én een onterechte beschuldiging, niet allen voor het stadsbestuur en haar medewerkers, maar ook voor politie en brandweer. Meer nog, de situatie wordt door de diensten ook verder opgevolgd.”