Stefaan Van Hecke trekt Kamerlijst voor Groen en Pieter Verstraete is kandidaat voor Vlaams Parlement.

Bij de verkiezingen van 26 mei is Groen Merelbeke   op zowel de Vlaamse als de federale lijst vertegenwoordigd. In Merelbeke krijgt Groen het vertrouwen om met twee sterke kandidaten uit te pakken.

Stefaan Van Hecke (46 jaar) trekt de lijst voor de Kamer. Stefaan is een zwaargewicht in de Kamer en wist er als oppositielid meer wetsvoorstellen door te krijgen dan wie ook. Zijn expertise in justitie, veiligheid en NMBS wordt tot over de partijgrenzen gewaardeerd. “Het is nu of nu voor het klimaat. Belgi ë is één van de slechtste leerlingen van de Europese klas en dat moet echt anders. Meer investeren in een performant openbaar vervoer is mijn stokpaardje! Dat betekent meer treinen, ook ’s morgen en ’s avonds, een hogere frequentie, meer zitplaatsen, modern materieel, goed uitgeruste stations en goedkopere tarieven. Kortom, er moet de komende jaren serieus geïnvesteerd worden in het openbaar vervoer!”. In oktober loodste Stefaan als lijsttrekker Groen Merelbeke nog naar een historische overwinning met een recordscore van 23,72% en 6 verkozen gemeenteraadsleden.

Pieter Verstraete (36 jaar), één van de nieuwe gemeenteraadsleden, staat op de 15e plaats voor het Vlaams Parlement. Pieter is sinds kort, na 12 jaar architectenpraktijk, voltijds aan de slag als kabinetsmedewerker bij de eerste Groene Oost-Vlaams gedeputeerde Riet Gillis. Hij was de voorbije jaren de gedreven voorzitter van Groen Merelbeke en drukte zijn stempel op stedenbouwkundige dossiers. “Vanop de 15e plaats steun ik volop de Vlaamse lijst voor een ambitieus en sociaal klimaatbeleid. Met Groen willen we zo snel mogelijk de betonstop uitvoeren, onze ruimte ontharden en vergroenen, woningen betaalbaar en energiezuinig maken en hernieuwbare energie uitrollen”.

Groen-Merelbeke is heel fier met deze twee sterke Merelbeekse kandidaten en zal hen ten volle ondersteunen in de campagne. Contact: Stefaan Van Hecke — 0486 67 83 53

Pieter Verstraete — 0473 46 82 76