Zottegemse kunstenares stelt tentoon in Teakstore Velzeke

Kunstenares Betty Cosijn van ‘Atelier Bec’ stelt vanaf zaterdag 16 maart tentoon in de winkelruimte van Teakstore in Velzeke. Het is voor het eerst dat de Zottegemse kunstenares haar schilderijen tentoonstelt.

Ze is autodidact en maakt abstracte werken. Als materiaal kiest ze voor doeken op basis van natuurlijke grondstoffen zoals linnen en katoen, gerecupereerde verf en natuurlijke materialen zoals gebruikte koffie, zand en verpulverde schelpen.

“Mijn liefde voor creatief bezig zijn dateert al sinds mijn jeugdjaren”, aldus Betty Cosijn. “Ik ben dit later uit het oog verloren, maar heb sinds 6 jaar mijn passie weer ontdekt. Mijn creatief verhaal begon eigenlijk op mijn elfde bij het behalen van de  eerste plaats op een tekenwedstrijd. Ook tijdens de middelbare school was plastische opvoeding naast sport, mijn favoriete vak. Door mijn latere sportopleiding was ik die creatieve interesse uit het oog verloren tot 6 jaar terug. Nu is schilderen mijn hobby en mijn passie. Werken met felle keuren genieten mijn voorkeur, maar dit wil niet zeggen dat ik een ander kleurenpalet uit de weg ga. Integendeel,  het blijft een uitdaging om mijn creatieve zelf te ontdekken.”