Wannes Cappelle & Broeder Dieleman in GC De Kluize

Het Kluize — team heeft op zaterdag 30 maart om 20 u een sprankelend aanbod voor jou in petto. Maak tijd voor muziek. Want muziek doet je even stilstaan en laat je toe om de wereld vanuit een andere bril te bekijken. Kom genieten van het optreden van Wannes Cappelle en broeder Dieleman. (Reporter 17)

Muzikanten Wannes Cappelle (frontman Het Zesde Metaal) en broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor ‘GrensGeluid’, een initiatief van het Motel Mozaique   Festival Rotterdam, het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam en de AB in Brussel. Dit project daagt elk jaar een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. ‘GrensGeluid’ speelde zo ook een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve in 2016.
De samenwerking tussen Wannes Capellle en broeder Dieleman was zo vruchtbaar dat er in 2018 een album werd opgenomen en uitgebracht. Dit met de hulp van de Nederlandse cellist Frans Grapperhaus.
Wannes en broeder Dieleman (Tonnie) hebben veel gemeen. Ze zingen beeldige verhalen in het (West) Vlaams en Zeeuws (Vlaams). In een arcadisch dialect, toch vertellen ze beiden universele verhalen. Muzikaal en doeltreffend. De liedjes ontroeren op hun theatertournee: ‘Dat is de bedoeling’. Voor iedereen die vooral Wannes Cappelle, dit keer geflankeerd door broeder Dieleman en cellist Grapperhaus, graag aan het werk ziet moet zaterdagavond 30 maart richting Oosterzeelse cultuurtempel. Het Kluize — team kijkt alvast uit naar jullie komst.
Tickets kosten 18, 17, 16, 15 en 14 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.       Reporter 17