Jolien D’hoore komt zwaar ten val in Drenthe.

Tijdens de Drentse 8 Van Westerveld, in Nederland, is onze streekgenote Jolien D’hoore zwaar ten val gekomen in een afdaling. D’hoore, die twee weken geleden nog brons haalde in de scratch op het WK baanwielrennen in Polen en vorig weekend nog de wegwedstrijd in Ooike won, had dus de goede vorm te pakken voor de de komende klassiekers. Ze viel o.a. zwaar op haar gezicht en brak haar sleutelbeen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft ze ook een kaakbeenbreuk opgelopen. Ook de pols werd zwaar geraakt. Jolien werd overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals waar Dr Toon Claes haar zal behandelen. De Francaise Audrey Cordon won deze wedstrijd die gepaard ging met felle windstoten, nadat ze op 10 km van de aankomst solo wegreed uit een kopgroep van acht rensters. Amy Pieters werd tweede en de Italiaanse Bastianelli derde.
Langs deze weg wenst ook de redactie Jolien een spoedig herstel toe.