Klimaatbetoging in Zottegem

15/03/2019 – Zottegem – 150 betogers zakten af naar het station van Zottegem voor een klimaatmars. Deze werd georganiseerd door Climaxi,  ’t Uilekot vzw,  Voedselteams vzw,  Youth For Climate Gent,  Natuurpunt Zwalmvallei  en  Fietscampagne “Cycling the City”.

“Net als in andere steden willen wij in Zottegem met mensen uit de ganse regio Z.O.-Vlaanderen actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken”, klink het bij de organisatoren.

“Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor initiatieven en wetten die het even concreet veranderen: een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, m éér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.”