716 bezoekers voor ASZ Geraardsbergen op de dag van de zorg

Spoedverpleegkundige ASZ Geraardsbergen legt een speels verband aan

De bezoekers werden warm onthaald. Posters en filmpjes, heldere toelichtingen, demonstraties, kleine gadgets, een leuke wedstrijd en animatie voor de kinderen, … Dit alles zorgde ervoor dat iedereen — van jong tot oud — een fijne en interessante rondleiding kon beleven. De opendeurdag leverde dan ook tal van positieve reacties op, onder meer over het enthousiasme, de vriendelijkheid en de fierheid waarmee de meer dan 30 diensten zich voorstelden en deskundige uitleg gaven over gespecialiseerde onderzoeken en apparatuur.

Goede handhygi ëne is van essentieel belang. Handen vormen namelijk de belangrijkste overdrachtsweg van micro-organismen.

De ASZ-campus in Geraardsbergen is een acute basiscampus met hoogspecialistische zorg, met zijn 160 erkende bedden en jaarlijks meer dan 12 000 opnames in dag- en klassieke hospitalisatie een belangrijke zorgverlener in Zuid-Oost-Vlaanderen.

De bezoekers konden hun bloedgroep laten bepalen of hun suikerspiegel laten op meten
Een ongeluk, u belt 112 en de ambulance is binnen vijftien minuten ter plaatse.
Hoe ziet een ambulance er van binnen uit? We kregen een deskundige uitleg erover
Verder kwam u ook meer te weten over MUG. Dit team bestaat uit een gespecialiseerde arts en een verpleegkundige die houder is van de bijzondere titel in de intensieve zorg en dringende geneeskundige hulpverlening.