2018 archief

Oosterzeelse wandelclub organiseert 19 de Bursitiatocht, lentetopper voor natuurliefhebbers

2018 archief

Wie graag zijn passie deelt met duizend andere wandelaars mag op zaterdag 6 april de 19 de Bursitiatocht niet missen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens het wandelevenement in Burst. Een wandeltocht die de nadruk legt op sociaal contact én ontspanning. Het parcours van 6, 12, 14, 18 of 21 km mag je op eigen ritme afleggen. Je kan starten tussen 7 u en 15 u. (Reporter 17)

2018 archief

Gelukkig komen steeds mensen in de ban van het wandelen, dat meer dan ooit een groeps- en familiegebeuren is. Het kost weinig of niets, het is gezond en sociaal. Een weldaad voor geest en lichaam. Stappen is een bron van extreme vreugde. Vooreerst biedt wandelen alle voordelen van andere sporten, met als bonus dat het risico op kwetsuren bijna onbestaande is. Van wandelen — de dames gaan het graag horen — slank je fel af. Wie wandelt verbrandt evenveel calorie ën als wie loopt over dezelfde afstand. De organisatie is in de goede handen van de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw, die al 32 jaar de wandelsport promoot en iedereen de kans biedt om aan de wandeltochten deel te nemen. De 19 de Bursitiatocht slingert langs de mooiste hoekjes in de regio Burst. De tocht trekt door Bambrugge, Opaaigem, Aaigem, Dries, Heldergem, Ressegem,…Neem gerust de tijd om te ontdekken, te beleven, te genieten. Verwen u zelf met een deugddoende uitstap in Burst. De verrassende tocht biedt voor elk wat wils. Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van de natuur. Als wandelen voor u rust en stilte betekent, het ontdekken van erfgoed, aarzel niet en maak een onvergetelijke Bursitiatocht. Beleef plezier aan een ontspannende, sportieve activiteit met het hele gezin, vrienden, kennissen,…In de startzaal kan je genieten van vers gebakken wafels.

Wandel mee
2018 archief
Bijna iedereen kan wandelen. Er zijn een aantal obstakels. WSV Land van Rhode vzw wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt de minimum afstand van 6 km hen al ondoenbaar. En dan is er nog de heersende vereenzaming van onze maatschappij, de schrijnende vaststelling dat het leven alsmaar anoniemer en individualistischer wordt. Al te veel mensen trekken zich terug tussen hun vier muren.
Interesse? Wandel mee! Twijfel niet en haal op zaterdag 6 april uw inschrijvingskaart in het Parochiaal Centrum Sint — Martinus, Kerkstraat 2 in Burst. Info: contacteer vrijblijvend voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.               Reporter 17