Atheneum Ninove valt in de prijzen

 ©SoRi - Atheneum Ninove valt in de prijzen
©SoRi – Atheneum Ninove valt in de prijzen

Leerlingen van het zevende jaar zorgkunde gaven zichzelf op als vrijwilliger om gedurende aan ganse week mensen met een beperking te verwennen. De leerlingen stonden een ganse week in dienst van de deelnemers. Zij organiseerden er zelf een verwendag waar deelnemers konden genieten van massage, sauna, pedicuren, manicure….Het Rode kruis organiseert regelmatig dit soort verwenvakanties in domein Polderwind in Zuienkerke. voor mensen met een beperking. Het atheneum reageerde positief op de vraag naar vrijwilligers.   De ervaring was zo positief, zowel voor leerlingen als voor het rode kruis dat in Juni opnieuw een groep vanuit het atheneum de kans krijgt dit opnieuw te beleven. Verantwoordelijke leerkrachten zijn Linda Quintelijn, Inge De Winter en Caroline Bernard. Leerlingen die deelnamen zijn Gianni, Giulia, Vanessa, Hengel en Anke.

De vrienden geven aan dit project een prijs omdat het de inclusiewaarde naar voor schuift en mede ook omdat dit project een voorbeeld is van hoe werkervaringen inde realiteit toekomstige werknemers reeds kan leren proeven van de werkvloer.

Andere prijswinnaars
Andere scholen die in de prijzen vielen zijn IBSO Aalst (2X), en Atheneum Liedekerke en Basisschool De Regenboog (Affligem).

©SoRi – Basisschool De Regenboog Affligem – Voor het smiley project
©SoRi – IBSO De Horizon Aalst – Beweging in het rusthuis en Bingo & taart in het woonzorg-centrum
©SoRi – Atheneum Liedekerke – Hout van jou

De Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs-regio Dender

De vrienden van het gemeenschapsonderwijs hebben tot doel projecten te ondersteunen die de waarden waarvoor het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap staat te promoten en te belonen. Daarnaast steunen de vrienden ook leerlingen en ouders die het financieel moeilijker hebben om mede de talenten van deze leerlingen te laten excelleren.

©SoRi – Groepsfoto van alle winnaars
X